Wolski Korowód

Uff !

Kolejna niedziela pracowita i dziesiąty WOLSKI KOROWÓD za nami.

Podczas tegorocznego rodzinnego festynu próbowaliśmy pokazać jego uczestnikom jak ważny jest czas wspólnie spędzony przez rodzinę a przede wszystkim zwrócić uwagę na treści prozdrowotne związane z bezpiecznym użytkowaniem komputera i Internetu.

Był to czas kiedy rodzice mogli skorzystać ze specjalistycznych porad psychologów oraz wstępnie ocenić m.in. czy sposób korzystania ich dziecka z komputera nie budzi zastrzeżeń, czy też wykazuje cechy niepokojących zachowań. W tym czasie dzieciaki miały możliwość ozdobienia twarzy cudnymi malunkami, bądź wykonać z pomocą starszych koleżanek rzemykową bransoletkę albo rozwiązać prozdrowotny rebus, krzyżówkę lub quiz. To była szczególna forma edukacji zdrowotnej.

Szczególnie dziękujemy uczniom Zespołu Szkół Nr 31 w Warszawie za pomoc w realizacji wszystkich działań a pracownikom Wydziału Spraw Społecznych i Zdrowia za wspaniałą organizację spotkania. Do zobaczenia za rok.

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg

Archiwum Zadania realizowane w 2016 roku Wolski Korowód